20 aprilie 2018 — Evenimente

Întâlnire cu scriitoarea Adina Popescu

Scriitoarea Adina Popescu se întâlnește marți, 24 aprilie, ora 11.30 cu cititorii școlii „Ion Luca Caragiale” din Pitești, coordonați de doamna profesoară Raluca-Andreea Dumitrescu, la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor.”
Îi așteptăm și pe alți tineri iubitori de povești la întâlnirea cu autoarea invitată.

Adina Popescu s-a născut la 10 septembrie 1978, în Bucureşti. A absolvit Regie de Film, însă de la 18 ani a lucrat ca reporter şi jurnalist cultural, ulterior redactor, la Dilema veche.
Prima ei carte pentru copii, Doar un zbor în jurul lumii, a apărut în 1999. Interesată în primul rând de literatura pentru copii, a mai publicat Miriapodul hoinar şi alte poveşti, Mari poveşti româneşti pe înţelesul celor mici, Aventurile lui Doxi în benzi desenate, în colaborare cu Alexandru Ciubotariu, dar şi un Manual de şpagă în cadrul campaniei „Nu da şpagă“ (2001).
În 2015, a publicat Povestiri de pe Calea Moşilor, o carte iniţial destinată adulţilor, dar în ea s-au regăsit şi copiii dornici să descopere o maşină a timpului care să-i poarte în anii 1980.
Trilogia fantastică O istorie secretă a Ţării Vampirilor a câştigat în 2013 Marele Premiu al concursului de creaţie literară Trofeul Arthur. Adina a scris această carte în trei volume în aproape 10 ani, timp în care a mai scris despre bone, gunoieri, pescari, vecini care dau muzica prea tare, biciclişti, ambasadori, scriitori, ciobani şi alte reportaje narative, la graniţa cu ficţiunea.
În 2015 apare O istorie secretă a Țării Vampirilor. Cartea Pricoliciului, cu ilustrații de Amalia Dulhan, primul volum dintr-o trilogie fantastică ce va continua la editura Arthur.
Tot la Arthur, în 2016, apare și colecția de proză-scurtă 8 povestiri de pe Calea Moșilor, ilustrată de Bilyana Velikova.