28 august 2017 — Evenimente

Întâlniri cu prozatoare contemporane: Ana Maria Sandu

Marţi, 29 august, de la ora 19.00, Muzeul Național al Literaturii Române găzduieşte, la sediul său din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, o nouă lectură publică în cadrul proiectului Întâlniri cu prozatoare contemporane. Invitata acestei ediţii este scriitoarea Ana Maria Sandu.

Seria de întâlniri cu prozatoare contemporane din România se va încheia cu o expoziție foto semnată de Ema Cojocaru.

 Ana Maria Sandu a debutat în 2003 cu volumul Din amintirile unui Chelbasan (Editura Paralela 45), reeditat în 2013 la Editura Art. Cartea a fost tradusă în limba franceză în 2010 cu titlul L’écorchure. În 2006 a publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, romanul Fata din casa vagon, iar în 2010 romanul Omoară-mă! Acesta din urmă a fost tradus în limba italiană (Uccidimi, Aìsara, 2012), iar în 2017 va apărea în limba maghiară, la Editura Vince Kiadó Kft. În 2013 a publicat Aleargă (Editura Polirom). Actriţa Nicoleta Lefter şi coregrafa Silvia Călin au realizat, pornind de la text, un one woman show cu acelaşi titlu.
A mai publicat texte în antologiile Cartea cu buniciBookătăria de texte&imaginiIubire 13Prima datăNouvelles de RoumanieRumänien heute. A coordonat volumul Cu ochii în 3,14, o antologie Dilema veche, apărută în 2015 la Editura Humanitas.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.