12 aprilie 2018 — Evenimente

Jocuri de improvizație @teliere creative pentru copii

Atelierul creativ de improvizație, coordonat de artista Daniela Virlan, revine la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 14.00, cu o nouă lecție despre tehnica sgraffito, adaptată pentru nivelul copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

Un atelier interactiv, despre și cu jocuri de improvizație teatrală. Inventăm noi limbaje, purtăm dialoguri, exprimăm prin cuvinte care nu există emoții cunoscute, improvizăm folosindu-ne de propriul corp, dar în același timp folosim tehnicile specifice limbajului plastic.

Vom vizita împreună casa memorială Bacovia, iar apoi prin intermediul jocului, a tehnicii sgraffito și a unor noi exerciții specifice artei actorului vom explora emoțiile simțite aici pentru a le exprima cu ajutorul unor limbaje diferite.

Prețul biletului de acces este de 5 lei/atelier/participant, la care se adaugă taxa de vizitare a muzeului, 4 lei/părinte și 2 lei/copil.

Înscrierea se face pe adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com

________________
– Înscrierea la atelier se face exclusiv la adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com, în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/copil și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil.

________________
Atelierele creative organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, Casele Memoriale ale MNLR și Asocția MATKA se vor desfășura săptămânal în cadrul unui program complex de ateliere coordonate de Ana Catina, Mihaela Cîrjan, Valentina Iancu, Lea Rasovszky, Daniela Vîrlan.

Asociația MATKA PHI urmărește implicarea în acțiuni sociale, educaționale și culturale, precum și promovarea culturii și a artelor în general, cu un accent special pe arta contemporană. MATKA este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată la începutul anului 2016, care își propune să îmbine empatia pentru situația în care se află nenumărate comunități defavorizate cu energia segmentului cultural – creativ, aflat în continuă expansiune, concretizare și afirmare. Printre obiectivele Asociației se numără intervenția culturală în scop social, promovarea artei, organizarea de evenimente culturale, sociale și comunitare, încurajarea educației, a unui mediu și a unui trai sănătos și creativ. Considerăm că educația prin cultură este una cu impact de lungă durată, care generează mentalități deschise și libere și indivizi creativi și sensibili la societate.