6 martie 2018 — Evenimente

Jocuri de improvizație @teliere pentru copii MATKA

Atelierul creativ„Jocuri de improvizație”, coordonat de artista Daniela Vîrlan, continuă cu cea de-a treia ședință, organizată sâmbătă, 10 martie 2018, ora 14:00, la Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” (Blvd. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu 19), în care împreună vom realiza un cvintet. Atelierul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

Un atelier interactiv, despre și cu jocuri de improvizație teatrală. Inventăm noi limbaje, purtăm dialoguri, exprimăm prin cuvinte care nu există emoții cunoscute, improvizăm folosindu-ne de propriul corp, dar în același timp folosim tehnicile specifice limbajului plastic. De data aceasta vom vizita împreună casa memorială Minulescu, iar apoi prin intermediul jocului, a tehnicilor plastice și a unor noi exerciții specifice artei actorului vom explora emoțiile simțite aici pentru a le exprima cu ajutorul unor limbaje diferite și vom realiza primul nostru cvintet.

Fiecare atelier va fi structurat în două părți, una practică, cealaltă teoretică, iar modulul va include patru ateliere diferite, independente și complementare în același timp. Cel de-al patrulea atelier din cadrul fiecărui modul va aduce mai aproape de copiii prezenți un scriitor/artist contemporan.

– Înscrierea la atelier se poate face prin transmiterea unui mesaj pe adresa de e-mail: andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com, în limita locurilor disponibile (max. 15 participanți/ședință atelier);
– Copiii pot fi înscriși fie la toate cele patru ședințe organizate în cadrul unui modul, fie la una/mai multe dintre ele;
– La programele permanente pentru familii, cu program fix, anunțate de noi, înscrierea se face începând cu marțea din săptămâna în care se desfășoară programul, iar orice modificare în programul dvs., vă rugăm să fie semnalată din timp, pentru a oferi publicului nostru posibilitatea participării;
– La programele pentru școli, programările se fac din timp, cu cel puțin două săptămâni înainte față de data solicitată pentru desfășurarea atelierelor;
– Taxa de participare constă în achitarea biletului de atelier de 5 lei/copil și a biletului de vizitare a casei de 2 lei/ copil.
________________

Atelierele creative organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, Casele Memoriale ale MNLR și Asocția MATKA se vor desfășura săptămânal în cadrul unui program complex de ateliere coordonate de Ana Catina, Mihaela Cîrjan, Valentina Iancu, Lea Rasovszky, Daniela Vîrlan.

Asociația MATKA PHI urmărește implicarea în acțiuni sociale, educaționale și culturale, precum și promovarea culturii și a artelor în general, cu un accent special pe arta contemporană. MATKA este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată la începutul anului 2016, care își propune să îmbine empatia pentru situația în care se află nenumărate comunități defavorizate cu energia segmentului cultural – creativ, aflat în continuă expansiune, concretizare și afirmare. Printre obiectivele Asociației se numără intervenția culturală în scop social, promovarea artei, organizarea de evenimente culturale, sociale și comunitare, încurajarea educației, a unui mediu și a unui trai sănătos și creativ. Considerăm că educația prin cultură este una cu impact de lungă durată, care generează mentalități deschise și libere și indivizi creativi și sensibili la societate.

Galerie Foto