11 iunie 2020 — Aniversări

La mulți ani, Liviu Papadima!

Îi urăm astăzi un cald „la mulți ani!” profesorului Liviu Papadima. Prorector al Universității din București (din 2011) și decan al Facultăţii de Litere, Universitatea din București, în perioada 2004-2011, prof. univ. dr. Liviu Papadima este un critic și istoric literar de primă importanță.

Liviu Papadima a publicat cărți precum „Literatură și comunicare. Relația autor – cititor în proza pașoptistă și postpașoptistă”, „Caragiale, firește”, un punct de reper atunci când vine vorba de „sondarea” operei lui Caragiale și „Mai are timpul răbdare?”, o serie de studii și eseuri care au drept temă critica și istoria literară. De asemenea, Liviu Papadima este o voce efervescentă și proaspătă în presa culturală de la noi.

Foștii și actualii studenți ai profesorului Papadima pot confirma că o dezbatere profesor-student alături de dumnealui este întotdeauna o bucurie și o provocare totodată. Fie că vorbim despre cursul de literatură pașoptistă, de la anul I, sau de cursul dedicat masteranzilor, „Vârstele prozei românești moderne”.

Text: Luana Stroe

Fotografie: Liviu Papadima în deschiderea simpozionului internațional „Proiecții ale culturii române în cultura europeană”, organizat de MNLR