Glisează meniul stânga/dreapta
7 mai 2019 — Concerte de muzică
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 24 mai 2019, ora 19.00, în Grădina din Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a albumului „Eroi ai muncii”, semnat Ovidiu Mihăilescu.
Albumul „Eroi ai muncii”, semnat Ovidiu Mihăilescu, este născut din intersecția iubirii pentru muzică și obsesiile unui inginer care a străbătut cu trenul, și nu numai, câmpiile muncii. Folkist, dar și inginer de transporturi, timp de 20 de ani, Ovidiu Mihăilescu a avut ocazia să cunoască toate labirinturile și cuburile lumii birocratice sau productive. Că vorbim de Ilie care se duce la muncă o viață, de personajul care stă opt ore la serviciu și trei pe drum blocat în trafic, de cubismul care domină mentalitățile celor care lucrează în sistem, melodiile de pe album sunt marcaje născute din viața reală și din uzurile la care toți suntem supuși. Tratate cu umor, toate resorturile urâtului social sunt unse de o bună dispoziție și de o ironie specifică stilului Ovidiu Mihăilescu. Totuși, veți găsi si un cântec de dragoste exemplar „O chitară, o fată și un sărut”, dar și cântece cu miez cum sunt „Cel mai clar lucru”, „Blues Temporal” sau „Claunul Ion”. Se adaugă traducerea cântecului lui John Lenon „Erou al muncii” și melodia „Fără capăt”, despre timpul de după serviciu în care birocratul mai are vreme să-și caute o relaxare sau un rost. Albumul este divers și plin de idei, iar coperta care afișează un birocrat copleșit de hârtii redă artistic minimal tema albumului.
Ovidiu Mihăilescu face parte dintre cei care respiră Poezie. Se dăruieşte pe sine prin poezie şi muzică într-un mod deloc la îndemâna oamenilor simpli. De ce? Pentru că Inspirația are nevoie de anumite canale, bine desfundate, bine irigate, pentru a reface drumul de la Cer la Pământ, iar Poeții, Artiștii în general, lucrează la asta în fiecare clipă. Ovidiu Mihăilescu este deja un nume binecunoscut printre folkiştii români şi este îndrăgit de publicul de toate vârstele, căci pentru fiecare are ceva. Chitara primită la 17 ani a fost cel dintâi pas pe care l-a făcut spre valoare, iar participările la festivaluri şi concursuri de gen şi faptul că tinerii sunt atraşi de folk în număr din ce în ce mai mare îi păstrează vie în suflet această bucurie.
Ce transmite Ovidiu Mihăilescu prin fiecare apariție pe scenă: „Uită-ți neliniștile, Omule! Eliberează-te de tot răul, treci peste obstacole, bucură-te de această clipă! Circulă o filosofie greşită, cea a rinocerului, ca să ne întoarcem la Ionesco. Circulă ideea că dacă eşti rinocer nu mai ai nicio problemă, ai pielea tare şi dai la o parte pe toată lumea. Îmi place să cred că asta a fost o ideologie pe care am depăşit-o. Lumea va înţelege că până la urmă este necesar să existe sensibilitate. E necesar pentru binele comun ca oamenii cu sensibilitate să existe şi să fie apreciaţi. Până la urmă jungla nu are numai lei şi elefanţi, jungla are şi păsări frumoase, şi flori, nu se poate transforma totul într-o naţiune de crocodili. Lucrurile trebuie să se rafineze, nu să cadă în mlaştină şi să rămână acolo. Poate e necesar, uneori, să căutăm prin noroaie ca să găsim o piatră preţioasă”.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!