Glisează meniul stânga/dreapta
13 aprilie 2023 — Lansări de carte
Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește sâmbătă, 22 aprilie 2023, de la ora 14.00, în Sala Perpessicius, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, evenimentul de lansare a volumelor „Anatomia unei clipe”, de Octav Lica, și „Alergătura hamsterului”, de Silvan G. Escu, apărute la Editura Kafka.
Invitați: Ana Dobre, Emil Lungeanu, Paula Romanescu, Lucian Gruia și Dan Bundă, Editura Kafka.
Octav Lica s-a născut în anul 1956 în București, a absolvit cursurile Liceului Teoretic Spiru Haret, apoi Facultatea de Utilaj Tehnologic. A debutat editorial în anul 2019 cu volumul de versuri „Călător în Timp”, apărut la Editura Hoffman, în 2020 volumul de versuri „Lupta cu Timpul”, Editura Betta, iar volumul de proză „Taxiul Amintirilor”, Editura Ghepardul, a apărut în 2021. A fost publicat în mai multe antologii ale Editurii Betta, Cervantes, Ecreator, Convorbiri Literar-Artistice, Apollon, reviste precum Arena Literară, Rotonda Valahă, Independența Română, Flacăra lui Adrian Păunescu, Cervantes, Ecreator. Este redactor șef-adjunct la Convorbiri Literar-Artistice, revistă editată sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Romania. La finele anului 2020 a fost recompensat cu premiul Lucia-Silvia Podeanu pentru poezie, premiul Gheorghe Onea pentru proză, din partea Societății Scriitorilor Români, diplomă de merit la concursul de proză Nicolae Velea, organizat de Editura Betta.
Silvan G. Escu s-a născut la 8 septembrie 1951, în localitatea Mihăilești, județul Giurgiu. Debutul editorial a avut loc în ianuarie 2016, în antologia „Eminescu prin glasul poeților de acum”, iar în luna mai a aceluiași an a publicat primul său volum de poezii: „Necerute justificări”. În anul 2017 i-au mai apărut alte două volume: „Minut infinit” (poezie) și „Prieten cu umbra dușmanului”. Silvan G. Escu a mai publicat poezii și eseuri în antologiile „Tribuna scriitorilor fără prejudecăți” și „Când spui Ianuarie spui Eminescu” (2016), „Prozatori în arenă” – antologie de proză scurtă (2017), precum și în revistele „Amurg sentimental”, „Arena literară”, „Detectiv literar”, „Eminesciana”, „Pro Art”, „Uscând o lacrimă”, „Boema” etc.
Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!