2 mai 2022 — Lansări de carte

Lansare de carte „Omul-Aripă” | Colecția Revoluția Modelelor

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește evenimentul de lansare a volumului „Omul-Aripă”, al doilea din colecția Revoluția Modelelor, apărută sub auspiciile Fundației Culturale Memoria, joi, 19 mai 2022, de la ora 18.00, în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8.

La eveniment vor participa: Ioana-Raluca Voicu-Arnăuțoiu, violonistă și cercetătoare CNSAS, Costion Nicolescu, teolog și eseist, Nicolae Mărgineanu, regizor, și Cristina Chirvasie, realizatoarea proiectului Revoluția modelelor.

Revoluția Modelelor este un proiect cultural și educațional dedicat, în principal, tinerilor din societatea românească și din diaspora care au nevoie de modele reale și de o scară de valori stabile, „formatoare de suflete”. Proiectul se desfășoară pe mai multe paliere prin realizarea unor filme documentar-eseu cu personalități ale societății civile, editarea colecției dedicate acestora și conferințe itinerante. Proiectul a fost lansat oficial pe 1 iunie 2019 la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia. Colecția Revoluția Modelelor este un „apendice” al filmelor. Ea conține transcrierile convorbirilor realizate cu ocazia filmărilor. Cu acest prilej va fi lansat oficial și site-ul proiectului www.revolutiamodelelor.ro.

„Acest al doilea volum dedicat modelelor autentice este rezultatul căutării oamenilor frumoși porniți în aflarea armoniei și a frumuseții Adevărului, cărora Dumnezeu le-a îngăduit ca, prin filiație paternă, intelectuală sau spirituală, să devină Oameni-Aripă. Cine este Omul-Aripă? Este cel care își preschimbă căutarea în purtare a Crucii și se răstignește între lumea aceasta și veșnicie, într-o bună măsură, prin asumarea harului și înmulțirea talantului său. Aripa presupune acțiune, deci faptă. Înțelesul deplin al acestei afirmații îl veți afla în al doilea volum din colecția Revoluția Modelelor, Omul-Aripă”, spune Cristina Chirvasie, realizatoarea proiectului Revoluția modelelor.

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!