18 ianuarie 2020 — Lansări de carte

Lansare de carte | ABECEDAR DE SCRIERE CHIRILICĂ ROMÂNEASCĂ

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită luni, 20 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala de studiu a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Strada Sf. Ecaterina nr. 2, la evenimentul de lansare a volumului ABECEDAR DE SCRIERE CHIRILICĂ ROMÂNEASCĂ de Florea Oprea, apărut la Editura Muzeul Literaturii Române. La eveniment vor participa prof. univ. dr. Corneliu Mihai Lungu, prof. univ. dr. Lucian Chișu, conf. univ. dr. Dragoș Șesan, Radu Băieșu, redactor, și Alina-Nicoleta Ioan, redactor-șef al Editurii MLR.

Volumul ABECEDAR DE SCRIERE CHIRILICĂ ROMÂNEASCĂ este scris de profesorul universitar Florea Oprea, unul dintre cei mai prețuiți cunoscători ai literaturii vechi românești, precum și o autoritate în descifrarea și restaurarea cărților vechi. Prin această carte el oferă specialiștilor, dar și amatorilor avizați un instrument prețios de lucru.

Cu ajutorul acestei lucrări se pot deprinde rapid bazele scrierii chirilice, atât de tipar, cât și manuscrise. Având în vedere că scrieriea chirilică s-a folosit aproape 500 de ani în toate documentele oficiale ale cancelariilor domnești, dar și în scrierile liturgice, nimeni nu poate studia începuturile literaturii române fără a o cunoaște. ABECEDARUL este scris într-o manieră modernă, cu explicații amănunțite, exemple elocvente și ilustrații bogate. Este o carte care nu poate lipsi din biblioteca celor pasionați de istorie, teologie sau literatură timpurie.