29 noiembrie 2019 — Lansări de carte

Lansare de carte | Alina Manole | „iubirevirgulă”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește duminică, 8 decembrie 2019, de la ora 13.00, lansarea cărții „iubirevirgulă” ce poartă semnătura Alinei Manole, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

„«Iubirevirgulă» e un fel de punct și de la capăt cu sinele poetic al Alinei Manole, cel mai profund, cel mai  intim, cel mai fin și, prin urmare, și cel mai adevărat. Alina Manole își desăvârșește conturul artistic cu această carte de poezii și de dragoste, punând într-o umbră frumoasă compozitorul, de-atât timp afișat pe prima pagină a muzicii folk-jazz, o muzică atât de specială că-i poate purta liniștit și definitiv numele. Cine crede că această carte este altceva decât o carte de dragoste se înșală atât de tare încât o poate reciti de atâtea ori până când o să înțeleagă sufletul Alinei Manole” – Marius Tucă.

Este primul volum de poeme al Alinei Manole – „iubirevirgulă”- o lansare care s-a lăsat așteptată câțiva ani, dar care merită tot timpul care a trecut. Proiectul poetic a început ca un exercițiu în mediul online, cu gânduri de „iubirevirgulă” scrise de mână și fotografiate. Adunate într-o carte, secvențele curg, coerent, poetic, consistent.

La acest eveniment nu se cântă. Alina Manole va fi prezentă în fața publicului și prietenilor doar în calitate de om-care-scrie. Alături, ca sprijin pentru emoțiile sale, vor fi câteva nume importante în ecuația poetică a inimii sale: Marius Tucă, Anda Pittiș, Odilia Roșianu, Loreta Popa.

„Lansarea are loc la Muzeul Național al Literaturii Române, cel mai frumos dintre toate spațiile care onorează scrisul românesc și care ar fi putut să găzduiască un astfel de eveniment. Ora întâlnirii este 13.00, iar accesul se face cu zâmbet, și nu cu bilet”, spune Alina Manole.

Vă așteptăm pentru o oră de poezie, într-o amiază de duminică specială!