5 iulie 2021 — Lansări de carte

Lansare de carte „Anotimpurile Ianei”, de Ileana Vieru

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 9 iulie 2021, ora 17.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, evenimentul de lansare a volumului „Anotimpurile Ianei”, de Ileana Vieru. Invitați: Luminița Tucă, Eugenia Moise Niculaie. Moderator: Loreta Popa.

„«Anotimpurile Ianei» ne dezvăluie un Univers material, intelectual şi moral pe care Ileana Vieru l-a conturat cu o excepţională artă scriitoricească. Personajul principal, Iana, destăinuie faţete ale vieţii sale, trăiri care nu sunt întâmplătoare, ci îşi găsesc locul la momentul potrivit şi bine determinat, încadrat de narator în răstimpuri răzleţe şi în anotimpuri ordonate: împrejurări ieşite din comun, stări de spirit, sentimente de mulţumire vie, de tristeţe profundă, suferinţe fizice sau experiențe trăite cu intensitate, întâmplări relevante, definitorii”, afirmă Petronela-Luminiţa Tucă.

Ileana Vieru s-a născut în 4 august 1972 în localitatea Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa. Este absolventă a Liceului Pedagogic din Ploieşti (promoţia 1990), licenţiată a Facultăţii de Pedagogie Muzicală, Secţia Muzică Psaltică din cadrul Academiei de Muzică Bucureşti (promoţia 1997). În perioada studiilor universitare, a fost membră a Corului „Preludiu” din cadrul Centrului „Tinerimea română”. Realizator de emisiuni la Radio România, din 1997, pe posturile: România Muzical, România Cultural, România Actualităţi şi Antena Satelor. A publicat articole de specialitate muzicală în Revista Radio şi pe site-ul postului naţional de radio Antena Satelor. A făcut parte din diverse jurii la festivaluri şi concursuri naţionale din sfera folclorului muzical, a tradiţiilor şi meşteşugurilor populare. Din 2019, este membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. A publicat romanul „Să respir lângă tâmpla ta” (Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2014).

„I se părea că ochii lui văzuseră până în zilele acelea în alb, negru şi gri, iar acum fiinţa aceasta pe jumătate doar – sfioasă, politicoasă, smerită – îi descoperea culorile vii ale vieţii şi anotimpurilor. Vii, intense, marcante, atrăgătoare” – Ileana Vieru.

Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.

Filmare  și montaj: Daniel-Paul Ciobanu

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Galerie Foto