24 mai 2024 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Corp de teatru”, de Cătălina Florina Florescu

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 18 iunie 2024, de la ora 18.00, în Str. Nicolae Crețulescu 8, la evenimentul de lansare a cărții „Corp de teatru”, de Cătălina Florina Florescu.

Invitați: Manuela Ciucur (actriță), Ana Sorina Corneanu (actriță și scriitoare), Mihaela Drăgan (actriță și regizoare), Cristina Vănoagă (profesoară la Universitatea „1 Decembrie 1918” – Alba Iulia), Valentin Ajder (directorul Editurii Eikon).

Cătălina Florina Florescu a absolvit Facultatea de Litere, secția română-engleză, Universitatea București. A ajuns în Statele Unite datorită unui masterat şi unui doctorat în literatura comparată, specializându-se în critica de teatru şi medicina umanistă la Purdue University din Indiana. Predă la Pace University în Manhattan, New York, cursuri de literatură și cinema și a publicat până acum peste douăsprezece volume. A debutat cu romanul autobiografic Inventing me/Exerciții de retrăit la Editura Scrisul românesc, urmat de Teatru publicat la Editura Tracus Arte.

„Corp de teatru” este cea de-a treia ei carte în limba română. Recenta serie de spectacole Cancer, după texte care fac parte din Trilogia cancerului, unică în lume, a fost despre durerea şi umilinţa pe care cancerul o aduce, dar şi dorinţa de a nu ne ascunde un spatele uşilor unui spital sau chiar şi în casele noastre învăţând singuri să ne descoperim corpurile şi să luăm măsuri atunci când se îmbolnăveşte. A început să scrie teatru la sugestia profesorului Thomas Adler, care i-a fost coordonator principal la Purdue University, și care a încurajat-o să creeze cursuri de teatru care nu existau în curriculum la vremea respectivă.

„Corp de teatru” conține cinci piese de teatru neprefațate/nepostfațate de niciun critic. Voci externe personajelor din piese apar pe coperta de final a cărții. Această alegere reprezintă pentru autoare primul pas către un dialog onest cu cititorii de orice vârstă și categorie socială. Teatrul este pentru autoare atât o formă de libertate, cât și un exemplu rafinat al bucuriei de a fi împreună.

Intrare liberă.