Glisează meniul stânga/dreapta
29 martie 2022 — Lansări de carte
MNLR găzduiește vineri, 8 aprilie 2022, de la ora 15.00, lansarea volumului „De dor, de dragoste, de moarte”, de Marina Costa, Editura Astralis. Participă: Geo Călugăru, Lucian Gruia, Roxana Procopiescu, Bianca Timșa- Stoicescu, George Vlaicu. Lectura: Magda Băcescu. Moment artistic: Eugenia Deaconu. Moderator: Camelia Pantazi Tudor.
Marina Costa (pe numele real Lelia-Elena Vasilescu) este născută în Bucureşti, în anul 1968. În anii de gimnaziu s-a remarcat în cadrul cenaclului „Pasiuni” al Liceului de Filologie-Istorie „Iulia Hasdeu”, condus de scriitorul Marcel Petrişor, făcându-și debutul literar în revista acestuia, în anul 1978, cu „Poem interminabil”. Absolventă a Facultăţii de Management a Academiei de Studii Economice, şi-a luat doctoratul în economie mondială în anul 1996. A publicat mai multe lucrări de specialitate, printre care „Managementul proiectelor cu finanţare internaţională”, în 1999. A debutat editorial în anul 2016, la Editura Betta, cu romanul istoric, de aventuri, intitulat „Pribegii mărilor”. A publicat proză scurtă și note de lectură în revistele „Arena literară”, „Astralis”, „Contraste culturale”, „Agora literară”, „Boem@”, „Cervantes”, „Colocvii dunărene” și „Convorbiri literar-artistice”, precum și în numeroase antologii. Face parte și din câteva antologii de poezie.
Cărți publicate: „Pribegii mărilor”, roman, Editura Betta, 2016 (prima ediție) și Editura Hoffmann, 2019 (ediția a doua, revizuită); „Vieți în vâltoare”, roman (2 volume), Editura Betta, 2017; „Prietenii dreptății”, roman (2 volume), Editura Astralis, 2018; „Echipajul”, roman, Editura Amanda Edit, 2018 (prima ediție), și, respectiv, 2019 (ediția a doua, revizuită); „Soarta mercenarului și alte destine”, proză scurtă, Editura Hoffmann, 2019; „Farmecul mării”, roman, Editura Amanda Edit, 2019; „Alte vâltori ale vieții”, roman, Editura Betta, 2019; „Drumuri și doruri”, poezii, Editura Amanda Edit, 2019; „Ocrotiți de sirene”, proză scurtă, Editura Betta, 2019; „A doua cursă”, roman, Editura Amanda Edit, 2019.
„Volumul «De dor, de dragoste, de moarte» cuprinde șaisprezece texte, în care se regăsesc, abordate concentrat, în fraze limpezi și dialoguri firești, cunoștințele autoarei despre tradițiile și obiceiurile mai multor popoare și sunt create povești de dragoste ale unor personaje care ar putea aparține oricărui timp și spațiu, narațiunea fiind învăluită uneori în romantism, alteori în mister și picurată din loc în loc cu stropi de magie. Lipsa de monotonie a textelor atrage cititorul, indiferent unde îl poartă acțiunea, vizitând unele orașe sau poposind în sate, participând la nuntă sau la înmormântare, ascultând muzică sau dansând, trăind bucuria iubirii sau simțind suferința alături de personajele atât de verosimile, create de o prozatoare remarcabilă și îndrăgostită iremediabil de literatură, de cultură în general” – Camelia Pantazi Tudor.
Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit. Cu privire la evenimentele pe care le organizează, Muzeul Național al Literaturii Române se alătură recomandărilor făcute de ministrul sănătății pentru populație și anume purtarea măștii în spațiile închise și spălatul mâinilor și utilizarea unui antiseptic.
Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei.