7 decembrie 2022 — Lansări de carte

Lansare de carte Doina Uricariu

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 13 decembrie 2022, de la ora 17.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a cărților „Vindecările” I – II și „Un fruct de hârtie”, de Doina Uricariu, în prezența autoarei. Invitat: Ioan Cristescu, director Muzeul Național al Literaturii Române. Intervenție muzicală: Zoltan Octavian Butuc.

Cele două volume, „Vindecările” I – II, au fost publicate în Colecția „Ediții critice” de Editura Princeps Multimedia. „Vindecările, vol. I și vol. II” sunt însoțite de un Itinerar biobibliografic, studii, eseuri și analize semnate de cei mai prestigioși critici și scriitori care au comentat volumele de poezie ale Doinei Uricariu, de la debut până azi. Se va lansa și antologia „Un fruct de hârtie”, cu poeziile Doinei Uricariu, în colecția „111 poeme”, ediție îngrijită , antologie și prefață de scriitoarea Delia Muntean. Și această antologie dispune de un capitol biobibliografic de referință.

Doina Uricariu (n. 5 octombrie 1950, București) este poetă, editor și eseistă. A publicat versuri din anul 1976 până în prezent, inclusiv o antologie de autor. Volumele sale au primit numeroase premii ale Uniunii Scriitorilor din România și Republica Moldova. A publicat, de asemenea, studii de critică literară, precum „Apocrife” despre Emil Botta, „Ecorșeuri”, studii critice despre Emil Botta, Dominic Stanca, Jeni Acterian și Florentin Smarandache (1998), la Editura Eminescu. După 1990, devine președinte al grupului editorial Du Style/Universalia Group. Poeziile autoarei au fost traduse și au apărut în numeroase antologii sau volume de autor, în limbile franceză, germană, engleză, spaniolă, portugheză, rusă, sârbă, macedoneană, suedeză, ucraineană, maghiară, italiană, turcă, greacă, norvegiană. Volumul „Nichita Stănescu. Lirismul paradoxal”, teza de doctorat a scriitoarei, susținută sub conducerea științifică a scriitorului și profesorului doctor Eugen Negrici, a fost publicat la editura Du Style. Membră a mai multe organizații ale scriitorilor, naționale și internaționale, PEN Club, Societatea Culturală Europeană și a Uniunii Scriitorilor din România. Președintele unei fundații de caritate, Fundația Universalia din București. A primit Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (1 decembrie 2000) „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii, de Ziua Națională a României”.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!