8 mai 2023 — Lansări de carte

Lansare de carte Elena Armenescu | „Călător prin labirint” și „Creativitatea, talantul iubirii”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 19 mai 2023, de la ora 16.00, în Str. Nicolae Crețulescu 8, evenimentul de lansare a cărților „Călător prin labirint”, Editura Ravexcoms, și „Creativitatea, talantul iubirii”, Editura Zodia Fecioarei, semnate Elena Armenescu. Prezintă: Horia Gârbea, Aureliu Goci, Evelyne Croitoru, Mona Vâlceanu, Nicoleta Milea, Geo Călugăru, Mihai Antonescu.

Autoare a 23 de volume dintre care 17 de poezii dintre care două pentru copii) și șase de proză (un roman este în curs de apariție) Elena Armenescu, medic și scriitor, este prezentă în peste douăzeci de Antologii în limba română și/sau multilingve. S-a născut în data de 22 mai 1948, localitatea Tătărăști de Sus, Teleorman. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România din anul 1998. Este prezentă și în „Dictionarul Medicilor Scriitori și Publiciști” apărut în anul 2001 Ed. Viața medicală, reeditat în 2003.

Elena Armenescu pendulează între aceşti doi poli care îşi schimbă mereu veşmintele: profan şi sacru – senzualitate şi spiritualitate, intelectualizare şi iluminare. Sacrele învăluiri ale amurgului sunt universuri deschise tainic transcendentului, doar în receptacole pregătite cu sfinţire: „Prelungire a uimirii, stau poartă, lumină şi arc!”, scria Elena Armenescu într-o poezie.

„Ce reprezintă de fapt pasiunea pentru scris, ce este scrisul? El este un dat, spun unii, adică un dar, o carismă sau harismă ( de la har). Dacă ar fi să definim harismele, am putea afirma că ele sunt daruri prețioase ale lui Dumnezeu, dăruite nouă, tuturor. Ele există în fiecărui om și, după cum se poate constata, găsim haruri la unul mai mult, iar la altul mai puțin, dar fiecare om se bucură măcar de unul” – „Creativitatea, talantul iubirii”.

„… nostalgia față de locul natal unde am descoperit lumea, este un indiciu clar că suntem legați prin fire nevăzute de toți înaintașii noștri. Prin urmare, este important să ne cunoaștem rădăcinile, cu tot ce implică viața, începând de la îndeletnicirile zilnice truditoare, apoi obiceiuri, ritualuri desfășurate în sărbători, până la legile morale, religie și conceptul despre viață, cosmos și divinitate” – „Călător prin labirint”

Intrare liberă.

Vă așteptăm cu drag!