28 iunie 2024 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Fata cu aluniță”, de Anița Vulcan Grigoriu

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 5 iulie 2024, ora 18.00, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, la lansarea cărții „Fata cu aluniță”, de Anița Vulcan Grigoriu. Participă, alături de autoare, Cristina Bogdan, Loreta Popa și Ioan Cristescu.

„Cartea semnată de Anița Vulcan Grigoriu surprinde treptele și pragurile unui destin, care adună laolaltă firele vieții unui personaj (fata cu alunița) și ale unei comunități (din Țara Pădurilor Albe). Sensul ultim al acestui Bildungsroman este acela că nu suntem niciodată doar individualități, ci părți dintr-un întreg, unite prin sentimentul apartenenței la un loc și o istorie anume. […] Darul de a naște este primit simultan cu cel de a renaște înspre cel ce ai fost dintotdeauna plăsmuit să fii. Iar dragostea, ce nu poate fi nicicând explicată pe deplin, este liantul care lămurește și străluminează totul”, notează Cristina Bogdan, în textul care însoțește coperta a patra a volumului.

Anița Vulcan Grigoriu (n. 1 decembrie, 1983) lucrează printre cărți și manuscrise, la Muzeul Național al Literaturii Române. Este absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism. A lucrat în televiziune, apoi a urmat o carieră universitară, timp de zece ani. A obținut titlul de doctor în Științele Comunicării la Universitatea din București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. A debutat cu volumul de proză scurtă Omul-poveste (Editura Ars Docendi, 2016). Pictura reprezintă pentru ea o altă formă de exprimare, complementară cu scrisul.

În cadrul lansării de carte va putea fi admirată expoziția de pictură a autoarei – „Flori de dor” –, o expoziție capsulă ce cuprinde 20 de tablouri pe pânză, numerotate de la 1 la 20, care vor merge către persoanele care au sprijinit proiectul „Carte în sate”, coordonat de Silvia Vrânceanu Nichita, al Asociației Eu, tu și ei.

Intrarea este liberă.
Vă așteptăm!

Credit foto: Dan Marinescu

Filmare și montaj: Alex Ursu

Galerie Foto