7 aprilie 2023 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Ilustrate fără ștampilă”, de Alexandru Rădescu

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește miercuri, 26 aprilie 2023, de la ora 18.00, în Sala Perpessicius, Str. Nicolae Crețulescu 8, lansarea cărții „Ilustrate fără ștampilă”, semnată de Alexandru Rădescu și apărută la Editura PAVCON. Prezintă: părinte profesor Radu Preda, scriitor și publicist, Ovidiu Vitan, scriitor și publicist, și Cătălin Pavel, director al Editurii PAVCON.

Călătoria editorială a autorului acestei cărţi a început în martie 2013, odată cu apariţia volumului „Jurnal athonit. Pagini de ucenicie” (co-autor, alături de Paul „Slayer” Grigoriu, editura Filos). În iunie 2015 îi apare la editura Doxologia volumul „Athos. Însemnările netăcutelor cărări”, iar în toamna aceluiaşi an, „Neşlefuitele poeme” (co-autor, alături de Cristian Boroş, Editura Filos). În 2016, tot în iunie și tot la Editura Filos, apare volumul de versuri „Un anotimp în Crângași”. În prezent Senior Editor la Revista Biz, Alexandru Rădescu (n. 1977, Târgu Jiu), deţine o licenţă în Jurnalism şi un Masterat (Universitatea Hyperion). Mai bine de zece ani s-a ocupat de rubrica IT&C la Jurnalul Naţional şi pe Jurnalul.ro. A fost desemnat „Jurnalistul IT&C al anului” în Gala Comunic@ţii Mobile (2008) şi a obţinut premiul „Tânărul Jurnalist al anului, secţiunea IT&C” (2010), eveniment organizat de Freedom House.

„AR este o experienţă interactivă prin care obiectele naturale sunt îmbogăţite prin suprapunerea de informaţii digitale. AR este o experienţă interactivă prin care obiectele naturale sunt îmbogăţite prin suprapunerea de informaţii literare. Nu întâmplător AR vine și de la Augmented Reality, și de la Alexandru Rădescu. Pasiunea jurnalistului (de IT) se întâlnește cu focul colecţionarului de ilustrate trăite și sublimate în text prin pana scriitorului…” – scrie Ovidiu Vitan în postfață cărții „Ilustrate fără ștampilă”, de Alexandru Rădescu.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!