13 martie 2021 — Evenimente

Lansare de carte | Mircea Martin, „Identificarea continuă” In honorem „Mircea Martin 80”

#Gaudeamus2021 #EdituraMLR #MirceaMartin80

Mircea Martin, „Identificarea continuă” In honorem „Mircea Martin 80” – Patruzeci și cinci de autori din domeniul academic și universitar contribuie la acest volum dedicat profesorului Mircea Martin la împlinirea a optzeci de ani.

„Teoretician și critic literar cu o contribuție substanțială în domeniu, creator de concepte teoretice de impact și coordonator al Cenaclului Universitas, editor cu program și proiecte culturale pe termen lung și, nu în ultimul rând, profesor erudit și exigent la Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, Mircea Martin face parte dintr-o categorie rarisimă de intelectuali pentru care verbul a construi este esențial” – acesta este portretul pe care Carmen Mușat îl schițează, iar autorii prezenți în volum îl completează, cu afecțiune și profesionalism.

Vă invităm să urmăriți o discuție despre acest volum, dar și despre profilul intelectual și uman pe care profesorul Mircea Martin îl întruchipează. Invitații sunt Carmen Mușat, Caius Dobrescu, Delia Ungureanu, Dorin Ștefănescu, moderator: Luana Stroe.