14 iunie 2018 — Evenimente

Lansare de carte | „Muntele de sticlă”

Sâmbătă, 16 iunie 2018, ora 11.00, la sediul din Nicolae Crețulescu 8, Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la lansarea volumului „Muntele de sticlă” de Angela Tocilă, apărut la Editura Tracus Arte.

„Visătoare de zi și de noapte, copil, femeie și mamă cu normă întreagă”, spune despre sine Angela Tocilă, altfel zi de zi scriitor, blogger și un colaborator la câteva publicații importante. A debutat în anul 2009 cu un volum de proză scurtă, iar în luna iunie a anului trecut a lansat a patra carte, „Copiii războiului”. Invitați sunt Ara Șeptilici și Radu Sebastian Stoica.

„Părea ireal, soarele și cerul proiectau asupra lui o lumină albăstruie, aproape transparentă iar muntele părea din sticlă. Dan se opri fermecat, neputându-și lua privirea de la el. Natura, în atotputernicia ei își etala splendoarea ca într-un spectacol grandios menit să demonstreze muritorilor forța sa absolută. Momentul Zero sosise, acel moment în care Dan a înțeles că ei n-au înfrânt natura supraviețuind ci ea a avut bunăvoința să le permită să supraviețuiască pentru că, aproape în fiecare noapte cât rătăciseră prin pădure, cu două-trei grade în minus, nu s-ar mai fi trezit din somn, fără vlăstarii pe care-i morfoliseră, fără fierturile din muguri ar fi murit de foame. Nu, nu erau învingători, erau tolerați, cruțați și, poate, aleși să trăiască,” fragment din „Muntele de sticlă”.

Galerie Foto