22 decembrie 2021 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Nocturne”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește marți, 28 decembrie 2021, ora 17.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Sala Perpessicius, evenimentul de lansare a cărții „Nocturne”, Liviu Petre Scoruș. Participă: Armand Steriadi, critic literar, Ștefan Marin, artist plastic, Ioana Groman, artist plastic, Iulia Cermac, artist plastic, Diana Cîmpeanu, redactor.

„«Nocturne» nu este doar un volum de poezii, «Nocturne» este o bucată de suflet (…) Sub tâmpla oricărui scriitor se ascunde o maternitate. Una asumată fără emfază, fără patetism; din această veche și nețărmuită printre ahitecturile și cataractele visului ies interogări, neliniști, limpezi urme ale iubirilor de odinioară, mici clipe de nemurire și alte daruri pe care lumea le primește la întâlnire cu un anotimp fermecat. Pentru Liviu Petre Scoruș, la început a fost cuvântul, iar sufletul iubitei s-a născut aievea din spuma mării. În spațiul nocturnelor sale, sentimentele se însuflețesc, vibrează a-nviere și taină, iar respirația lor ajunge până la noi, ispititoare ca o adiere de vânt. Poemele sale care beneficiază de o amplă și singulară ilustrație aparțin unui timp poetic aparte, lucid, asumat, vizionar. Ni-l putem imagina pe autor versificând alert și sensibil în infinite nopți cu «îngeri exaltați», încercând adeseori să scrie «epistole» pe spatele amurgit al lunii”, scrie în prefața cărții Armand Steriadi, critic literar.

Accesul este liber și se face prin respectarea restricțiilor în vigoare și printr-un mesaj la adresa programe@mnlr.ro sau la numărul 0736.598.451 (WhatsApp)