19 ianuarie 2023 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Zodia porumbeilor sălbatici”, de George Cârstea

Evenimentul de lansare a cărții „Zodia porumbeilor sălbatici”, de George Cârstea, va avea loc miercuri, 25 ianuarie 2023, de la ora 17.30, în Sala Perpessicius a sediului MNLR, Str. Nicolae Crețulescu 8.

Invitați: Manuela Cernat, Șerban Marinescu, Jean Dumitrașcu, Viorel Costea, George Cârstea, Cătălin Mitulescu, Ada Condeescu. Moderator: Loreta Popa. Cartea a apărut la Editura Unicart.

„George Cârstea a scris un roman simplu despre viața simplă de la țară, un roman pe care, după ce îl citești, îți vine să-l așezi în rând cu epopeile poporului român”, notează președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, despre „Zodia porumbeilor sălbatici”.

George Cârstea s-a născut în zodia Taurului, la 7 mai 1952, în comuna Boțești, Argeș. „În școală nu am învățat aproape nimic despre oameni. I-am descoperit singur în cărțile citite la întâmplare sau în filmele pe care le-am văzut și de câte trei sau patru ori. Am muncit ca să trăiesc. Nu mi-a plăcut niciodată ce am făcut. Acum sunt pensionar și nu plătesc impozit pe venit. Inima mea este reparată în patru locuri, sufăr de diabet, iar în ultimii treizeci de ani am descoperit că nu știu să votez. În lunile de iarnă locuiesc la Mioveni, unde nu trebuie să fac focul cu lemne. Timpul care mi-a mai rămas îl împart în câte două etape lunare: primele zece zile după ce primesc pensia și următoarele douăzeci când aștept să vină cealaltă. Iar această ordine liniștită din jurul meu nu pare să se schimbe în următoarele anotimpuri”, scrie autorul în cuvântul înainte al volumului său.

„Cartea asta n-a fost scrisă nici măcar cu privirea. A fost scrisă cu sufletul” – Viorel Costea.

„Am citit un roman fascinant, care descrie cu umor și talent lumea satului românesc. O lume plină de portrete umane, de tandrețe și scene cu obiceiuri și superstiții. (…) Amănuntele fac deliciul acestei lecturi. Este o literatură pură, care atinge memoria afectivă a cititorilor” – Dan Pița.

„Mi-e greu să fac o cronică de teamă să nu stric vraja cititului ce va să vină. Indiferent de preferințe, citiți-o! Este, într-adevăr, o carte remarcabilă!” – Bogdan Ficeac

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!