9 august 2021 — Lansări de carte

Lansare „Taxiul amintirilor”, de Octav Lica

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 13 august 2021, de la ora 17.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, evenimentul de lansare a volumului de proză „Taxiul amintirilor”, de Octav Lica, apărut la Editura Ghepardul.

Invitați: Ana Dobre, Emil Lungeanu, Nicolae Georgescu, Aureliu Goci, Lucian Gruia, Doru Dinu Glăvan, Victor Atanasiu, Antoaneta Rădoi, Florin Grigoriu. Moment artistic susținut de Doina Ghițescu.

Octav Lica s-a născut în anul 1956 în București, a absolvit cursurile liceului teoretic Spiru Haret, apoi Facultatea de Utilaj Tehnologic. A debutat editorial în anul 2019 cu volumul de versuri „Călător în Timp”, apărut la Editura Hoffman, în 2020 volumul de versuri „Lupta cu Timpul”, Editura Betta, iar volumul de proză „Taxiul Amintirilor”, Editura Ghepardul, a apărut în 2021. A fost publicat în mai multe antologii ale Editurii Betta, Cervantes, Ecreator, Convorbiri Literar-Artistice, Apollon, reviste precum Arena Literară, Rotonda Valahă, Independența Română, Flacăra lui Adrian Păunescu, Cervantes, Ecreator. Este redactor șef-adjunct la Convorbiri Literar-Artistice, revistă editată sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Romania. La finele anului 2020 a fost recompensat cu premiul Lucia-Silvia Podeanu pentru poezie, premiul Gheorghe Onea pentru proză, din partea Societății Scriitorilor Români, diplomă de merit la concursul de proză Nicolae Velea, organizat de Editura Betta.

„În materie de proză și de talent narativ, am mizat pe acest prozator, Octav Lica, și… am câștigat. Chiar dacă el a apărut în viața literară cu două volume de poezie, eu am știut că talantul lui forte este (și va rămâne) proza”, scria Antoaneta Rădoi, redactor-șef Convorbiri literar-artistice.

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, IQool, Contemporanul, Modernism, Radio Trinitas, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia.

Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.