24 martie 2024 — Lansări de carte

Lansarea primului manual românesc de realizare a unui roman grafic

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 2 aprilie 2024, de la ora 13.00, la sediul din Nicolae Crețulescu 8, la o sesiune de autografe și lansarea primului manual românesc de realizare a unui roman grafic, „Romanul meu grafic”, purtând semnătura lui Mihai I. Grăjdeanu.

„Romanul meu grafic” este un caiet de lucru pentru copiii care vor să învețe tainele benzilor desenate și îi provoacă pe iubitorii celei de-a noua arte să-și încerce talentul și inspirația pentru a pune pe hârtie ideile lor. Conceput de un experimentat autor și profesor de benzi desenate – Mihai I. Grăjdeanu – caietul de lucru îi ghidează pe copii pas cu pas cum să redea emoțiile personajelor prin expresii faciale, cum să transforme obiectele, plantele sau animalele în personaje, cum să împartă pagina de B.D. în casete, cum să conceapă baloanele de vorbire sau de gândire, astfel că, la finalul acestor exerciții utile pentru aplicarea textului multimodal la școală, tinerii autori pot să realizeze propriul lor roman grafic.

Mihai Ionuț Grăjdeanu este autor și profesor de benzi desenate. În ultimii 14 ani a demarat trei proiecte editoriale: „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic – literatura română în benzi desenate”, „BD Historia – momente din istoria României în benzi desenate”, pe lângă realizarea și publicarea unui manual BD, romane grafice, reviste şi albume de bandă desenată. A inițiat și promovat în România o metodă de predare în şcoli (B.D.A.Ș.), iar sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică, a inițiat „Olimpiada de Benzi Desenate” – demers unic la nivel mondial.

Centrul de Educație și Formare prin Benzi Desenate reprezintă un demers inovator fondat în premieră în România sub egida Muzeului Național al Literaturii Române. Acesta include conceptul de școală de benzi desenate ,,European School of Comics”, cu materiale de învățare, predare și evaluare prin benzi desenate, precum și un laborator de cercetare care își propune să studieze rolul, impactul și evoluția folosirii benzii desenate în educație.

Înscrierile se pot face printr-un mesaj la numărul 0736598451 (WhatsApp).