7 februarie 2018 — Evenimente

Lansarea volumului „NOIR de București”

Muzeul Național al Literaturii Române, Editura Tritonic și Teatrul Dramaturgilor Români prezintă „NOIR de București”, o antologie de Bogdan Hrib, marți, 13 februarie 2018, ora 16.13 fix, în Sala Iosif Naghiu, Calea Griviței 64-66.

Participă: Lucia Verona, Olga Delia Mateescu, Ligia Enache, Anamaria Ionescu, Horia Gârbea, Teodora Matei, Silvia Chindea, Michael Haulică, Petru Berteanu, Bogdan Hrib.

„NOIR de București” înseamnă „18 povestiri foarte diverse, în stil și în dimensiuni. Personajele sunt foarte diferite, la fel ca și situațiile. De la umor la cruzime, de la povești cu aromă istorică la anchete clasice, toate poveștile din NOIR de București alcătuiesc, sper eu, un univers reprezentativ pentru viața de zi cu zi din Capitală. Priviți în jur, s-ar putea să recunoașteți vreun personaj,” scrie Bogdan Hrib în Argumentul volumului.

Întrebat cum a ales autorii antologiei, Bogdan Hrib a mărturisit: „A fost greu pentru că nu sunt mulți cei care scriu cu bucurie în acest gen. Mai mult de atât, Bucureștiul nu are prea mulți autori locali de crime așa că a trebuit să corupem și rezidenți ai altor orașe care sunt, dintr-un motiv sau altul, legați de Capitală – au studiat aici, și-au găsit perechea sau au personaje care «trudesc» pe malurile Dâmboviței. N-am intenționat să introduc limitări, fiecare autor a avut deplină libertate. Am încercat inițial să le așez în ordinea alfabetică a autorilor, apoi să le grupez pe cartiere, în final am găsit, așa cum veți citi, patru teme care să cuprindă întregul volum!”

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!