5 decembrie 2019 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Șamanul” de Aurora Dumitrescu

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită sâmbătă, 14 decembrie 2019, de la ora 17.00,  în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la lansarea romanului Șamanul de Aurora Dumitrescu, apărut la Editura Aius. Invitați: Carmen Teodora Făgețeanu, Nicolae Marinescu și Petrișor Militaru. Moderator: Elena Pontbriant.

Eroii romanului sunt angajați într-o călătorie din Peru în Nepal, unde abandonează obiceiurile care îi fac prizonieri și sunt puși în situația să descopere o altă lume, în care se eliberează de fricile suferinței și ale morții. Personajele cărții trec printr-o terapie și încearcă să se bucure de șansa vieții. Autoarea a fost determinată să scrie acest roman în urma unei călătorii în sudul Asiei, în Nepal – un stat în inima munților Himalaya.

Aurora Dumitrescu spune că nu este genul de scriitor care stă într-o cameră și își imaginează o istorie. „Eu am nevoie să mă duc în anumite locuri și să simt. Toate romanele mele se bazează pe o experiență personală, care ulterior se transformă într-o poveste, așa cum este și romanul Șamanul”, spune Aurora Dumitrescu, scriitoare din Craiova, autoare a romanelor Bipolara și Cagliostro.

Aurora Dumitrescu a debutat în 2012 cu Drumuri, o carte de experiență personală, apoi în 2013 a publicat Roata, o continuare a celei dintâi cărți, amândouă reeditate în 2016 la Editura Portal. Au urmat, în 2016, romanul Bipolara, Editura Tracus Arte și în 2018 romanul Cagliostro, Editura Aius. A colaborat cu revistele Viața Românească, Argeș, Mozaicul, Convorbiri literare, Arca, publicând fragmente și recenzii.

„Conectând energia minții cu aceea a inimii, Șamanul ne propune, prin chiar efortul de cunoaștere și autoinițiere al autoarei, o cale de a deveni, la sfârșitul lecturii, mai buni, mai împliniți! Șamanul este o carte care merită mii de cititori”, scrie Nicolae Marinescu pe coperta volumului.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm!

246 vizualizări