17 decembrie 2017 — Evenimente

Lectură de poezie de Ziua Minorităţilor Naţionale

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la o lectură de poezie, prilejuită de Ziua Minorităţilor Naţionale, sărbătorită în fiecare an, aşa cum prevede şi Hotărârea de Guvern nr. 881/1998 la 18 decembrie. Vor recita poezii aparținând colegilor de breaslă care fac parte din diverse comunități minoritare actrița Ioana Crăciunescu și poetul Eugen Suciu. Evenimentul are loc luni, 18 decembrie 2017, de la ora 17.00, la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8 (în spatele Bisericii Albe).

Seara este dedicată poetului de limbă germană, originar din Banat, Rolf Bossert.

Evenimentul organizat de Muzeul Național al Literaturii Române are ca scop punerea în valoare a segmentului multietnic şi multicultural din România, în cadrul unei manifestări ce are ca principiu de bază colaborarea interculturală. Promovarea poeziei contemporane din România prin prisma minorităților este o abordare a relațiilor interetnice din punct de vedere artistic, care permite îmbogățirea vieții culturale românești prin prezentarea unor texte reprezentând culturi şi tradiţii diferite, dar și conexiuni între acestea.

Adunarea Generală a ONU a adoptat, pe 18 decembrie 1992, Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase. În România, dreptul la identitate este unul dintre drepturile fundamentale consacrate de către Constituţie. (mai multe informații aici)

Intarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Galerie Foto