6 octombrie 2017 — Evenimente

Lectură & desen la MNLR

Proiectul „Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române” continuă cu o întâlnire cu scriitoarea Victoria Patraşcu şi ilustratoarea Vero Neacşu, sâmbătă, 14 octombrie 2017, ora 11.00, Sala Perpessicius din Str. Nicolae Crețulescu 8. Evenimentul va fi moderat de scriitorul Vasile Ernu.

VICTORIA PĂTRAȘCU s-a născut la Râmnicu-Vâlcea. Până la șase ani, a condus Țara Dinspateleblocului. Cu granițe între melcul de gunoi, bătătorul de covoare și baseria Geamuri Late. Putea să stea în cap un minut și jumătate, să prindă mormoloci cu mâna goală și să vorbească pe limba pisicilor vagaboande. Apoi, a plecat la școală. Și a uitat o parte dintre lucrurile pe care le știa. A lucrat ca jurnalist în agenții de presă, ziare și televiziune. Dar, în final, s-a întors la povești. A publicat patru cărți – „Ziua în care a fugit Somnul” (Editura Nemira, 2008; Cartea Copiilor 2017), „Stejarul pitic, cel mai bun tătic”(Editura Cartea Copiilor, 2012) și „Ela cea fără de cuvinte”(Editura Cartea Copiilor, 2015), „Ooooo poveste de iubire” (Editura Cartier 2017). Primele două au fost dramatizate și transformate în spectacole radiofonice, difuzate la Radio România. În prezent, locuiește în propria imaginație. Când se teleportează în București, îi place să se plimbe cu tramvaiul 32, să tragă cu urechea la ce spun oamenii și să scrie povești.

VERONICA NEACŞU este una dintre cele mai talentate tinere ilustratoare de carte. A ilustrat: „Povești din calendar” de Iulia Iordan premiată la Cele Mai Frumoase Cărţi, 2016, „Love / Iubire” de Veronica Neacșu și Arina Stoenescu, „Ooooo poveste de iubire” de Victoria Patraşcu.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.