18 martie 2018 — Evenimente

Maratonul Poetic World Poetry Day, a treia ediție

„reNașterea din Cuvinte” este tema aleasă pentru cea de-a treia ediție a Maratonului Poetic World Poetry Day, prin care iubitori de poezie au decis să se manifeste cu scopul de a sensibiliza publicul larg din România cu ocazia zilei de 21 martie care, deloc întâmplător, a fost aleasă de UNESCO încă din 1999 ca Ziua Internațională a Poeziei, chiar la început de primăvară.

Manifestare amplă care se va organiza în diverse spații din București, Maratonul Poetic World Poetry Day va oferi ocazia de a se exprima deschis în spațiul public multor poete și poeți care vor sosi special din țară, dedicându-se exclusiv Poeziei. Printre ei: Maria Iuliana Popescu, Neli Bădica, Medeea Roșca, Cosmin Neidoni, Claus Ankersen (Danemarca), Daniela Varvara, Gabriela Enescu, Sanda Nicucie, Emanuel Crăciun, Andrei Filip Burdușa, Diana Cărtianu, Mihaela Scarlat, Mihai Axinte, Peter Sragher, Ioan Dan Nistor, Romița Mălina Constantin, cărora li se vor adăuga Aura Dan, Angi Melania Cristea, Cornelius Drăgan.

Evenimentul va avea loc la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” (Str. Mărțișor 26), duminică, 25 martie 2018, ora 13.30.

Lansat încă din faza sa inițială ca prilej de reunire a diverselor limbaje artistice, Maratonul Poetic dedicat Sărbătorii Poeziei este locul în care pe lângă lectura publică a creațiilor proprii a participanților, video, lansări și prezentări de carte sau dezbateri, s-a bucurat și se va bucura de contribuția a numeroși iubitori de poezie: ceramista Miruna Coman, graficiana Iulia Sima, regizorul Andrei Stan, soprana Rodica Ștefania Ștefan, cărora li se va adăuga prin susținere și participare activă, actorul Silviu Geamănu.

Într-un act pe deplin asumat de restituire către societate, prin alegerea poeților de a-și manifesta public iubirea de și pentru Poezie în spații mai mult sau mai puțin convenționale, Maratonul Poetic WPD se dorește a fi modul firesc prin care să fie evidențiat rolul purificator, de adevărat chatarsis pe care poezia îl are, prin dubla utilizare a limbajului poetic atât ca peren plăsmuitor de nou.

Pentru cunoașterea programului integral sunteți rugați să consultați pagina FB dedicată evenimentului „Maraton Poetic World Poetry Day – ediția a treia, 2018” sau să vă adresați în scris pe adresa e-mail: worldpoetryday.ro@gmail.com