10 martie 2021 — Evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line

mini-Cafeneaua critică on-line:
Ruxandra Cesereanu și Corin Braga – luni, 15 martie 2021
Cristina Popescu-Russu – joi, 18 martie 2021
pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a muzeului

Invitații episodului #13 al mini-Cafenelei critice on-line, luni, 15 martie 2021, sunt poeta și eseista Ruxandra Cesereanu și teoreticianul literar, eseistul și prozatorul Corin Braga, profesori ai Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj.

Invitata episodului #14, joi, 18 martie 2021, este artista ceramistă Cristina Popescu-Russu, manageriță a proiectului de remodelare a Galeriei bucureștene Galateea ca spațiu expozițional consacrat ceramicii și co-fondatoare a Galateea Group.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

_____________________

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămînale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întîlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.