16 septembrie 2021 — Dezbateri culturale

„mini-Cafeneaua critică” on-line #65 | Gavril Țărmure și Ion Bogdan Lefter

Invitat astăzi la „mini-Cafeneaua critică” on-line este managerul cultural Gavril Țărmure, muzician, curator, editor al Editurii Charmides. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Martie este pentru mine o lună foarte specială. Dincolo de toate sărbătorile legale, în luna martie este născută soția mea, în luna martie este născută fiica mea. Așteptam de fiecare dată cu emoție să vină această lună, dedicam concertele pe care le organizam femeii. Foarte mulți compozitori au compoziții pe care le-au dedicat acestei minuni care este femeia. De data aceasta a venit această pacoste, ca să zic așa, pandemia. N-am băgat-o în seamă, am crezut că este ceva care vine și trece foarte repede, nici n-apucă să ne încurce. Ușor, ușor această pandemie ne-a copleșit pe toți. Pe parcurs am început să mă îngrijorez, aproape să mă înspăimânt. Dă impresia că nu se mai termină. S-a pornit valul patru. Trăim cu frica în sân, nu ne putem elibera de griji și să avem un program normal”, spune Gavril Țărmure.

„Lumea va uita. Se uită ele și lucrurile bune. E ca-n romanța aceea: «Uitarea e scrisă în legile omenești». Mai ales oamenii care au trecut ușor prin această boală. E bine să uiți de lucrurile rele. Nu cred că e sănătos să te obsedeze și să fii întruna cu frica în sân. Până la urmă trebuie să ajungem la o stare de normalitate pentru că asta e viața”, mărturisește Gavril Țărmure.

„Cafeneaua critică” este inițiată și realizată de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.

Urmăriți mini-Cafeneaua critică aici: