4 noiembrie 2021 — Dezbateri culturale

„mini-Cafeneaua critică” on-line #79 | Anca Vintilă Dragu și Ion Bogdan Lefter

Invitata de astăzi a „mini-Cafenelei critice” de pandemie este Anca Vintilă Dragu, artist plastic cu specializarea ceramică, membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Nu sunt un vizionar al timpurilor care urmează, totuși dacă m-aș pune în papucii unui vizionar aș spune că tot ceea ce am trăit până acum e doar un episod, un început, care ne pregătește pentru ceea ce urmează, s-ar putea să apară lucruri de o gravitate și mai mare. Auzim cu toții de încălzirea globală, de ceea ce se întâmplă în lume, dar nu luăm în continuare nicio măsură. Lucrurile acestea s-ar putea să se transforme, să apară mai multe tipuri de viruși, de pericole de genul acesta. Cât despre noi, cred că perioada de lockdown a fost perioada de reconectare cu sine, pentru că fiecare dintre noi am devenit atunci mai reflexivi și ne-am orientat către interior și către valorile noastre. Ne-am dat seama care sunt lucrurile importante în viață, pentru care dorim să mergem mai departe și să începem să spunem nu sau să lăsăm deoparte lucruri superficiale. Cred că am avut ocazia să ne gândim puțin, să devenim mai conștienți și sper ca lucrurile acestea să ne ajute să fim mai pregătiți pentru ceea ce urmează”, afirmă Anca Vintilă Dragu.

„Cafeneaua critică” este inițiată și realizată de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.

Urmăriți „mini-Cafeneaua critică” aici: