15 septembrie 2022 — Evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line

Luni, 19 septembrie 2022, ora 19.00: Liviu Rotman
Joi, 22 septembrie 2022, ora 19.00: Ana și Bogumil Luft

pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului

Invitatul episodului 167 al mini-Cafenelei critice on-line de luni, 19 septembrie 2022, este Liviu Rotman, istoric, profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București – SNSPA.

Invitații episodului 168 de joi, 22 septembrie 2022, sînt varșovienii Ana Maria Luft, traducătoare româno-poloneză, și Bogumil Luft, ziarist, fost ambasador al Poloniei în România și în Republica Moldova.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămînale în perioada martie 2020-ianuarie 2021 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întîlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Toate episoadele mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.