22 iulie 2021 — Dezbateri culturale

mini-Cafeneaua critică on-line | Episoadele 50 și 51

mini-Cafeneaua critică on-line:
Luni, 26 iulie 2021, ora 19.00: Unda Popp
Joi, 29 iulie 2021, ora 19.00: Liviu Jicman
pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului

Invitata episodului 50 al mini-Cafenelei critice on-line, luni, 26 iulie 2021, este artista Unda Popp, creatoare de modă, pictoriță de costume și scenografă, profesoară la Universitatea Națională de Arte din București, fondatoare a Departamentului Modă-Design Vestimentar din cadrul Facultății de Arte Decorative și Design.

Invitatul episodului 51, joi, 29 iulie 2021, este economistul și juristul Liviu Jicman, directorul Muzeului Național Cotroceni, fost vicepreședinte al Institutului Cultural Român.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămînale în perioada martie 2020-ianuarie 2021 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întîlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Toate episoadele mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.