19 februarie 2021 — Evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line | Victor Ivanovici și Magda Cârneci

Luni, 22 februarie 2021, ora 19.00: Victor Ivanovici
Joi, 25 februarie 2021, ora 19.00: Magda Cârneci
pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a MNLR

Invitatul episodului #7 al mini-Cafenelei critice on-line, luni, 22 februarie 2021, este Victor Ivanovici, critic și teoretician literar, hispanist și comparatist, fost profesor al Universității din București, fost profesor și actualmente profesor emerit al Universității din Salonic, Grecia.

Invitata episodului #8, joi, 25 februarie 2021, este poeta și eseista Magda Cârneci, de asemenea prozatoare și critic plastic, redactor-șef al revistei Arta a Uniunii Artiștilor Plastici.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Primele episoade ale mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.