5 ianuarie 2024 — Lansări de carte

„Mira și povestea unui cadou neașteptat” | Lansare de carte

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește joi, 11 ianuarie 2024, de la ora 17.00, în Sala Perpessicius, Str. Nicolae Crețulescu 8, lansarea cărții „Mira și povestea unui cadou neașteptat”, de Roxana Mihalcea, cu ilustrații de Cristina Dan, editura Carusel Books. Invitate Bianca Brad, Monica Davidescu și Marcela Motoc.

„Mira și povestea unui cadou neașteptat” este o poveste cu tâlc despre adevăratele valori pe care orice copil trebuie să le învețe: respectul, iubirea, prietenia, responsabilitatea, generozitatea și empatia. Nu e doar o poveste pentru copii, ci, deopotrivă, pentru părinți și bunici.
„Ai nevoie de imaginație și creativitate ca să poți crea un univers magic și detaliat, plin de personaje. Cu un limbaj simplu, dar plăcut și ilustrații colorate și fermecătoare, povestea poate dezvălui un univers aparte, în care binele triumfă, iar valorile fundamentale sunt salvate. La fiecare pas, citind cartea Roxanei Mihalcea, am simțit curiozitate, tulburare, încântare, am descoperit un limbaj clar, un ritm susținut care nu m-a lăsat să mă pierd în jungla cuvintelor. Cei care vor citi «Mira și povestea unui cadou neașteptat» se vor îndrăgosti de ursulețul magic care călăuzește pașii Mirei și o învață despre fragilitate, despre forța iubirii, despre bucuria de a învăța, despre vibrația specială a prieteniei și magica superputere numită apreciere. Aprecierea pentru ceea ce ai, pentru ceea ce primești, pentru ceea ce contează cu adevărat. Roxana Mihalcea a înțeles că trebuie să lase mișcarea și aventura să zburde în povestea ei pentru a capta atenția copiilor și o felicit pentru acest lucru. I-a reușit de minune. M-au cucerit personajele, iar creativitatea în construirea lor este crucială. M-au atras ilustrațiile semnate de Cristina Dan, iar legătura dintre autor și ilustrator este esențială. Roxana Mihalcea este mamă și are o înțelegere profundă a nevoilor, intereselor și emoțiilor unui copil. În cele din urmă, succesul unui scriitor depinde de capacitatea sa de a se conecta cu cititorii săi mici și de a le oferi o experiență memorabilă și valoroasă prin cărțile sale. Este ceea ce Roxana Mihalcea demonstrează din plin în această minunată carte de povești”, scrie Loreta Popa în prefața cărții.

Absolventă a Facultății de Litere la Iași, secția română-engleză, Roxana Mihalcea s-a născut la 13 iulie 1980 în Focşani, judeţul Vrancea. Și-a construit o carieră în domeniul studiilor clinice, dar nu a uitat de pasiunea pentru litere, care s-a materializat în câteva apariții editoriale: „Umbrela trăirilor mele“ (Editura Arefeană, 2017), „Crucile de la Săpânța“ (All, 2019) și „Naufragiat“ (All, 2020). Cărțile ei au fost scrise în puținele momente de libere, în tren, în avion sau în căldura propriei case, dar niciodată în liniște, mărturisește autoarea. Se descrie ca un „om de litere care gândește și caută mult. Pentru un om cu puține fericiri, cu mult prea puține fericiri, a păși desculț pe asfaltul încins înseamnă viață. Înseamnă bucuria de a exista într-un univers când prea mare, când prea mic”.

Intrarea este liberă.
Vă așteptăm cu drag!