5 iulie 2021 — Proiecții de film

Mirel Zamfirescu – proiecție de film inedit

9 iulie 2021, ora 19.30
Grădina Muzeului Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu 8)

Vă invităm în Grădina MNLR la proiecția filmului inedit, semnat de regizorul Cornel Gheorghiță și dedicat artistului vizual Mirel Zamfirescu.

Cornel Gheorghiță este regizor, scenarist și producător. S-a născut în 14 februarie 1958, la Bacău. A studiat la Universitatea Politehnică din București. În 1990 emigrează în Franţa, unde face studii de specialitate şi începe cariera de profesor de film ENSAV (Ecole Nationale Supérieure d’Audiovisuel) din cadrul Universităţii Toulouse II. Filme: „Europolis”, „Cripta”, „Mascarada” (documentare ce pot fi vizionate pe CINEPUB.RO), „Epava” (Netflix), precum și „Fanfaronii” (documentar) și „Dansul soarelui” (documentar).

Vladimir (Mirel) Zamfirescu, pictor și desenator român, personalitate marcantă a picturii românești și europene, s-a născut la 3 mai 1936, la Ploiesti, Absolvă Institutul de Arte „Nicolae Grigorescu” la clasa profesorului Corneliu Baba, artistul care îl remarcă și îi apreciază harul. În 1968 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici, iar în 1991, profesor la Academia de Arte din București. A avut numeroase expoziții personale și de grup în țară, precum și în străinătate: Praga, Paris, Stockholom, Londra, Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca, Venetia, Monaco, Moscova, New York,  New Delhi ș.a.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervarea se poate face la numărul 0736598451 (WhatsApp) sau la adresa programe@mnlr.ro (Gabriela Toma).

Vă așteptăm cu drag!

 

Galerie Foto