22 decembrie 2020 — Evenimente

Muzeele Capitalei | Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”

„Liviu meu, nici o emoție din viața mea nu poate egala vijelia de sentimente care m-a încercat la primirea vestei terminării lui ION. Zile și nopți, luni și ani mi-ai împletit iubirea în sufletul tău, alături de acest ION”, sunt câteva dintre cuvintele scrise de Fanny Rebreanu soțului ei atunci când romanul „Ion” a fost publicat.

În perioada 21 decembrie 2020 – 27 decembrie 2020, Muzeul Național al Literaturii Române va difuza trei dintre episoadele emisiunii Muzeele Capitalei, o producție TRINITAS TV, lansată odată cu noua grilă de programe din toamna anului 2020. Emisiunea își propune să aducă în prim plan aproximativ 35 de muzee din București, prin prezentarea ofertei culturale a acestor muzee, și să stimuleze interesul pentru vizitarea lor, pentru cunoașterea obiectelor de patrimoniu pe care acestea le adăpostesc și le conservă și pentru programele educative pe care unele dintre acestea le organizează. Realizatoarea emisiunii, Florentina Caragea, a vizitat toate cele cinci case memoriale ale MNLR, iar săptămâna aceasta vom transmite pe pagina noastră de Facebook trei dintre episoadele deja difuzate sau în curs de difuzare pe parcursul săptămânii care urmează: Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, emisiune difuzată în data de 15 noiembrie 2020, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, difuzată în data de 20 decembrie 2020, și Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, difuzată în cea de-a doua zi de Crăciun, sâmbătă, 26 decembrie 2020.

Vă așteptăm să ne vizitați , Marți, 22 decembrie 2020, și miercuri, 23 decembrie 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00, urmând ca mai apoi să ne revedem începând de marți, 29 decembrie 2020.

Vizionare plăcută și o zi cât mai senină!

Casa memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”