5 august 2018 — Evenimente

Nirvanus – FUChS(ilis) | EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE

În zilele de 18 și 19 august 2018, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu 8), va avea loc proiectul Galeriei Montage, „Nirvanus – FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail și Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk”. Pe parcursul celor două zile, vor fi două spectacole work in progress, în regia Ancăi Maria Colțeanu.

Sâmbătă, 18 august 2018, între orele 13.00 și 17.00, vă așteptăm la spectacolul work in progress – atelier de dramaturgie, cu participarea actorilor: Adriana Titieni, Catinca Maria Nistor, Flavia Hojda, Pavel Ulici, Răzvan Krem Alexe, Alexandru Buescu și Alexandru Sinca.

Pornind de la scrierile lui Urmuz, vor avea loc discuții între actori și participanți în ceea ce privește dramatizarea și caracterul personajelor propuse în spectacol, publicul fiind direct implicat în creația de costume, sub coordonarea scenografei Sofia Ovejan.

Duminică, 19 august 2018, între orele 11.00 și 16.00, se va desfășura spectacolul work in progress – atelier de sound design, coordonat de compozitorul Ovidiu Savu împreună cu invitații săi, cu participarea directă a publicului.

Pe baza universului urmuzian se va crea coloana sonoră a spectacolului din mixarea și reinterpretarea muzicală a unor fragmente de ambianță sonoră înregistrate în priză directă alături de, și împreună cu publicul.

Se vor pune la dispoziția publicului diverse instrumente cu ajutorul cărora, și sub îndrumarea unor muzicieni, se vor putea compune ad-hoc fragmente sonore care vor fi cuprinse în coloana sonoră a spectacolului.

Proiectul este finanțat de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional).