18 martie 2020 — Recomandări

Noi surprize, în pregătire, la Casa Memorială „Anton Pann”!

E primăvară și, în pofida ușilor închise, casa freamătă de viață. Seva poveștilor lui Nastratin Hogea e inepuizabilă, iar „Povestea vorbei” deapănă înțelepciune, de data aceasta nu numai prin intermediul zoetropului și al praxinoscopului, ci și prin intermediul unui audioghid.

Profitând de zilele acestea în care porțile casei sunt închise vizitatorilor, vom realiza un audioghid, care să ofere o poveste cât mai complexă a vieții și operei lui Anton Pann, completând astfel discursul muzeografilor noștri. Aceasta nu este însă singura surpriză pe care o vom oferi vizitatorilor odată ce muzeul se va redeschide! Având în vedere faptul că micul nostru muzeu este unul al poveștilor, lucăm intens și la varianta unui audioghid pentru copii, în care Nastratin Hogea va fi, bineînțeles, personajul principal.

Memoria obiectelor mici și mari continuă să depene povești pe înțelesul tuturor. După vechea tiparniță, care ne-a oferit o incursiune în lumea tiparului și a hârtiei, au urmat Cântecele de Stea (obiceiuri și tradiții ale sărbătorilor de iarnă în diverse locuri din țară și de peste hotare) și „Năzdrăvăniile lui Nastratin Hogea” (prilej de povești și dezbateri ale codului bunelor maniere – „Școala moralului”), vom continua ciclul celor 12 povești ale casei, pornind de la 12 obiecte care cântă sau vorbesc despre epoci trecute și, de ce nu, despre prezent și viitor.

Iată numai câteva din lucrurile la care lucrăm pe moment și pe care ne dorim să le realizăm pentru voi toți în aceste zile!

Revenim zilnic și vă ținem la curent cu activitatea casei memoriale!

Vă dorim o primăvară senină, gânduri calde și
„Urăm sănătate la toți totdeauna
Dragoste întreagă și inimă bună”, așa cum dorea Anton Pann.

Credite video: Andrei Mărgulescu

https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/videos/581547729239864/?t=0