19 iulie 2022 — Proiecții de film

Open Museums Open Hearts | Proiecția filmului „Lumea lui Ivan”

În 21 și 28 iulie 2022, de la ora 18:30, publicul tânăr este așteptat să descopere, la Cinema Muzeul Țăranului, pelicula ucraineană „Lumea lui Ivan” (cu traducere în limba română), în cadrul proiectului Open Museums Open Hearts, la care și Muzeul Național al Literaturii Române este partener. Intrarea publicului este gratuită.

Ivan’s Land/ Lumea lui Ivan/ Земля Івана
Documentar, Ucraina, 2021, 85 min
Scenariu, regie și imagine: Andrii Lysetsky

Sinopsis:

Ivan Prykhodko este unul dintre ultimii artiști folk din Ucraina. Este autodidact, trăiește într-un sat și tot ceea ce iese de sub pensulele sale este artă naivă și onestă. Percepția lumii lui Ivan, lumea sa interioară, este plină de frumusețe și bucurie. Într-o zi, picturile sale sunt căutate pentru o expoziție la Art Arsenal, principalul centru expozițional al țării. Oare va schimba Ivan mica sa colibă din sat cu viața de oraș plină de farmec și cu o societate de critici de artă și agenți de vânzări?

Premii:
Cel mai bun documentar la Docudays UA International Documentary Human Rights Film Festival 2021
Premiul Juriului la Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival

Filmul are subtitrare în limba română.
Accesul este gratuit.

Proiectul „Open Museums Open Hearts” este derulat de Asociația culturală „Câte-n lună și-n mansardă” și este finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.