20 martie 2021 — Evenimente

„Poezie și creație” | Bianca Brad și Rodica Horobeț

Invitate astăzi la „Poezie și creație” sunt actrițele Bianca Brad și Rodica Horobeț. Deschise, atente la cum își așază pașii, căutând un pământ sigur, amândouă iubesc poezia și încearcă să o dăruiască celor din jur.

Rodica Horobeț a debutat la 14 ani în serialul de televiziune „Eroii nu au vârstă”, regizat de Mihai Constantinescu şi de Dan Mironescu, iar numele ei a fost pe buzele tuturor adolescenților vremii. În fapt, actrița afirmă că rolul pe care l-a interpretat în serial era varianta mai tânără a Elenei Ceaușescu. După ce a terminat Facultatea de Teatru, a făcut parte din trupa Teatrului Național șapte ani, vreme în care i-a văzut pe scenă, în toată puterea creației, pe Radu Beligan, Damian Crâșmaru, Claudiu Bleonț și mulți alții. A ales filmul până la urmă jucând în „Al patrulea gard, lângă debarcader”, „Cântec în zori”, „Domnişoara Aurica”, „O vară cu Mara”, „Există joi”.

În ceea ce o privește pe Bianca Brad, deși a terminat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, nu și-a dorit deloc scena teatrului, așa că a ales la rându-i filmul, jucând în „Bal Bomba”, „Modigliani”, „Detectiv fără voie”, „Teenage Space Vampires”, „Zâmbet de soare”, „Al patrulea gard, lângă debarcader”, „Domnișoara Aurica”. „Pe mine m-a descoperit și m-a încurajat doamna Elisabeta Bostan. N-am avut pe nimeni în spate. Nu m-a susținut nimeni. M-a remarcat și i s-a părut că sunt mai potrivită pentru rolul principal din «Zâmbet de soare». Mi-a spus atunci: «Dacă nu aveai talent, nu te-aș fi ales pentru rolul principal»”, afirmă Bianca Brad.

Vă invităm să urmăriți „Poezie și creație” aici: