2 iunie 2021 — Lansări de carte

„Poezie și creație” | Dan Puric – interviu și lansare de carte

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 11 iunie 2021, ora 17.00, în Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la cea dintâi întâlnire cu public a rubricii realizate până acum on-line de Loreta Popa, „Poezie și creație”. De data aceasta, interviului propriu-zis i se adaugă o lansare de carte, iar invitat este actorul, regizorul și eseistul Dan Puric.
Dan Puric (n. 12 februarie 1959, Buzău, România) este actor, eseist, autor și regizor de teatru. Spectacolele sale – „Toujours l’amour”, „Made in Romania”, „Costumele”, „Don Quijote” – au fost reprezentate în mai multe țări. A obținut Crucea Casei Regale a României, înmânată de Majestatea Sa, Regele Mihai al României, Premiul Aristizza Romanescu al Academiei Române pentru realizările din cinema și teatru, Premiul UNITER pentru teatru non-verbal, Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltare culturală – pentru promovarea artei scenice românești în străinătate (modalități de exprimare scenică). Dan Puric a promovat de-a lungul timpului, în calitatea sa de regizor, un spectacol de teatru total, o sinteză a artelor dansului, costumului și mimicii.
„Mi-a zis cineva că Eminescu, înainte să fie poet, a fost o conştiinţă. Te zguduie. Îmi place vorba aia a lui Toscanini «Cel mai mare compozitor este Beethoven, deasupra lui Beethoven e Dumnezeu, iar deasupra lui Dumnezeu e Bach». Ştia să glumească doar ca să pună punctul pe i. Eminescu este ghimpele”, spune Dan Puric. „Credinţa ne-a făcut să respirăm. Numai credinţa. Poate că soarta noastră a fost decisă în altă parte, dar chinul nostru, umilirea noastră, da, ne aparţin. Suntem un popor umilit de istorie, dar înălţat de Dumnezeu”.
Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.