22 septembrie 2022 — Lansări de carte

„Povești scrise în palmă” | Lansare de carte

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește lansarea cărții de proză scurtă „Povești scrise în palmă”, semnată Corina Ozon, apărută la Editura Național. Cea de-a douăsprezecea carte a autoarei vine cu un registru narativ inedit, în care elementele fantastice se împletesc cu realitatea, iar proza cu poemul. Poveștile sunt inspirate din cazuri reale. Volumul a apărut sub îngrijirea Violetei Borzea, editor Colecția de carte Violet, iar ilustrația copertei cuprinde lucrarea artistei Adriana Badea, „Aripi pentru degetul mic”, al cărei original va fi expus în timpul lansării.
Invitați: Cleopatra Lorințiu (scriitoare), Dan Burcea (critic literar, participare online din Franța), Violeta Borzea (editor), Loreta Popa (moderator din partea MNLR).

„Poveștile scrise în palmă ale Corinei Ozon își găsesc locul în paginile acestei cărți precum constelațiile luminând pe un cer senin sub ochiul atent al unei naratoare care încearcă să sesizeze dincolo de cuvinte fulguranța unei nostalgii ce traversează sufletul însetat de iubire amintind neîncetat urgența trăirii depline, a iubirii fără măsură și a suferinței care pândește la fiecare colț.

«Să nu te amăgești vreodată crezând că nu-ți vei mai aminti cu adevărat de ceea ce nu ai avut curaj să faci», ne spune ea, ca un avertisment, dar și ca un îndemn al setei de viață care o animă. Inspirându-se din izvorul bogat al fantasticului, al spiritismului, al șamanismului și al altor practici mai noi, personajele Corinei Ozon trec cu ușurință granițele realului pentru a se cufunda într-o ficțiune colorată, uneori cu umor, fără să uite să se întoarcă la o gravitate apropiată de un fior tragic, dureros al eșecului. Iubirea visată, sperată, dar risipită într-un cotidian al rutinei și secătuită de infidelitate și de violență este ca o flacără muribundă care nu încetează să repete ca o incantație a neîmplinirii”, spune Dan Burcea, critic literar.

Vor putea fi achiziționate cărți cu autograf direct de la autoare, iar evenimentul va fi urmat de un cocktail.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag