2 octombrie 2020 — Evenimente

Premiera „Infinit Pozitiv” în grădina MNLR

Premiera Infinit Pozitiv, un spectacol despre informare, acceptare, de-stigmatizare, va avea loc în zilele de 10 și 11 octombrie 2020, ora 18.00, în Grădina MNLR (Strada Nicolae Crețulescu 8).

Spectacolul este o producție a Asociației Carusel și este realizat în parteneriat cu MNLR, ARTHUB Bucharest, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, Radio România Cultural și revistascena.ro. Este interpretat de Mădălina Brândușe, Paula Dunker, Alex Fifea și conceput de împreună cu Nona Șerbănescu, care a realizat, de asemenea, scenografia și costumele. Regia este semnată de Alex Fifea, iar grafica, alenthin.

Reprezentațiile vor avea loc în curtea muzeului, în aer liber, cu respectarea normelor de distanțare fizică (1,5 m distanță între scaune) și cu obligativitatea purtării măștii pentru spectatori. Numărul maxim de spectatori pentru fiecare dintre reprezentații va fi de 20, de aceea participarea la spectacol va fi condiționată de rezervarea prealabilă confirmată de organizatori la adresa de e-mail arthub107@gmail.com. Accesul la spectacole este gratuit.

Rezultat al unei documentări realizate de-a lungul unui an, spectacolul analizează poveștile de viață a șase personaje care trăiesc cu HIV în România. Istoriile lor personale curg în paralel cu istoria post-socialistă a României și cu evoluția fenomenelor asociate HIV la noi în țară.

În decembrie 1990 numărul cazurilor de SIDA la copii în România depășea totalul cazurilor raportate de celelalte țări din Europa. 1090 de cazuri de SIDA pediatric, din care 97% la copii cu vârste mai mici de 3 ani. În total, în anii ’90 în România, au fost infectate peste zece mii de persoane, un adevărat accident epidemiologic denumit de specialiști „cohorta inițială”. Ce s-a întâmplat cu acei copii? Câți dintre ei au supraviețuit și unde sunt ei astăzi? Cum este să trăiești cu HIV în România? Cum a evoluat situația persoanelor infectate cu HIV din România și cum ne raportăm astăzi la virus? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care echipa proiectului Infinit pozitiv a căutat un răspuns.

Mai multe detalii despre adresă și acces, în evenimentul de Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/3647714375261604/.