8 octombrie 2018 — Lansări de carte

Prezentare de carte | „Rezidenți în Casa Visurilor” de Radu Aldulescu

Radu Aldulescu și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 11 octombrie 2018, ora 19.00, la prezentarea romanului Rezidenți în Casa Visurilor, care va avea loc în Mansarda MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8).

Romanul a apărut în luna mai a acestui an la editura Hyperliteratura, în cadrul unui proiect coordonat de Andrei Ruse, ce va fi prezent la lansare și va vorbi despre salutara inițiativă a crowfounding-ului pentru romanul românesc contemporan. Evenimentul va fi moderat de Bianca Cernat, critic literar.

În cadrul întâlnirii, va avea loc spectacolul-medalion Argentina în Casa Visurilor în interpretarea actriței Patricia Ionescu, regia fiind semnată de Alina Hristea.

„Prin Rezidenți în Casa Visurilor, Radu Aldulescu a ajuns, iată, la al zecelea roman. Al zecelea dintr-o operă coerentă, legată nu doar prin teme şi stil, ci și prin viziunea care o hrănește: lumea cărților sale este una în care răul nu se lasă îndulcit, în care frumusețea este întâmplătoare și oricum neputincioasă, în care umanitatea se definește și mai ales se verifică prin zonele sale limitrofe, în fine, o lume din care nu se poate evada (…) Ca puțini alți scriitori români, Radu Aldulescu știe ce e răul, îl privește în față, fără să se teamă și fără să se înduioșeze, fără să-l reducă la clișeu și fără să menajeze sensibilitatea cititorului.”

Bogdan Crețu, „Romanul-sinteză al unui mare prozator” („Observator cultural”)

„Romanele lui Radu Aldulescu scormonesc prin ungherele cele mai sumbre ale abjecției omenești. Prozatorul posedă știința de a configura o umanitate colcăitoare, supusă pulsiunilor instinctuale, care seamănă cu un muzeu al tumorilor sufletești.” Octavian Soviany

Galerie Foto