21 ianuarie 2019 — Uncategorized

Proiect „la patru mâini” – întâlnire publică cu Jacky Schwartzmann și Lucian-Dragoș Bogdan | Comunicat de presă post-eveniment

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Quais du Polar, Institutul Francez din București și Editura Tritonic, a organizat sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 11.30, în Ceainăria MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8) o întâlnire publică cu autorii Jacky Schwartzmann și Lucian-Dragoș Bogdan.

Întâlnirea celor doi autori de romane polițiste cu publicul din România a fost organizată în contextul Proiectului „la patru mâini”, realizat de cele trei instituții în cadrul Sezonului România – Franța 2019. Proiectul constă în scrierea unui roman polițist la distanță, de către cei doi tineri autori, unul din Franța, propus de Quais du Polar, celălalt din România, propus de MNLR, iar acțiunea romanului se petrece în cele două țări. Stadiile de desfășurare a scrierii vor fi urmărite pe situl Sezonului, iar romanul va fi publicat în cele două limbi, la sfârșitul sezonului din România. În cadrul întâlnirii, mass-media și publicul au avut ocazia de a intra în dialog cu cei doi autori. Coordonatorii proiectului sunt scriitorii și traducătorii Lucia Verona și Bogdan Hrib.

În deschiderea întâlnirii, Ioan Cristescu, Director General al MNLR, a anunțat programul integral al proiectelor organizate de MNLR, în parteneriat cu instituții din țară și din Franța, în cadrul Sezonului România – Franța.

Galerie Foto