26 februarie 2020 — Seri de poezie și muzică

Recital de Poezie | Cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită duminică, 8 martie 2020, de la ora 13.00, la un Recital de Poezie susținut de Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8. Invitat special: Ionuț Bogdan Ștefănescu. Rezervări: programe@mnlr.ro, responsabil Gabriela Toma.

Poezia este limbajul celor ce nu şi-au pierdut definitiv inima. Poezia este un tumult de stări și culori. Este şansa de a adăuga lumii o picătură de frumuseţe. „Există o poezie a mişcării, o magie a cuvântului, un zbor al sufletului deasupra scenei. Cei care reuşesc se numesc, pe bună dreptate, artişti… Fără public n-am niciun rost. Nu exist. Se cuvine să le oferim spectatorilor care ne redescoperă lucruri frumoase, importante, de suflet, se cuvine să nu ne închidem într-un fals turn de fildeş, să nu facem un soi de pact cu nimicul şi cu derizoriu”, mărturisește Maia Morgenstern. Actrița s-a născut la București, la 1 mai 1962. A studiat la Academia de Teatru și Film și a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București (instituție pe care astăzi o conduce), după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „I. L. Caragiale”.

„Memorarea poeziilor este un exerciţiu de care creierul are nevoie. Un rol îl reţii puţin altfel decât poeziile, pentru că implică memoria afectivă. Ştiu că am o relaţie cu un obiect sau cu un om şi din această relaţie se naşte o stare. Şi atunci relaţia şi starea fac să iasă din tine şi cuvântul. Cuvântul nu vine doar din memoria propriu-zisă, ci şi din cea afectivă: un miros, o textură care te determină să spui un anumit lucru”, spune Marius Bodochi. A absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureș, la clasa profesorului Constantin Codrescu, promoția 1982. Prezenţa în cadrul nenumăratelor emisiuni de televiziune a avut un cuvânt de spus în privinţa popularităţii de care se bucură acum actorul și crede că lumea de astăzi se reîntoarce către poezie, către teatru, pentru că arta înseamnă viață.

Vă așteptăm cu drag!