15 septembrie 2023 — Expoziții

Salonul de restaurare literară – ediția a IV-a

În perioada 19 – 30 septembrie 2023, Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței 64-66, organizează „Salonul de restaurare literară – ediția a IV-a”. Expoziția cuprinde piese restaurate pe toate suporturile, din patrimoniul muzeului, al caselor memoriale afiliate și, prin colaborare, din arhiva Centrului Cultural  „Acad. Eugen Simion”, Dumbrăveni.

Manuscrise, carte veche, carte de cult, corespondență, obiecte de cult, obiecte de artă, de mobilier, obiecte pe suport metalic sau textil, toate reprezentând un univers de valori artistice care oferă publicului vizitator posibilitatea cunoașterii creativității artistice și literare din cultura română. Restaurarea unui obiect muzeal este un act de salvare culturală, unul de salvare nu doar a memoriei, dar și a identității culturale naționale. „Salonul de restaurare literară este un omagiu adus celor care au reușit, prin arta lor, să recupereze frumuseți culturale. Un semnal de alarmă asupra pericolului degradării patrimoniului muzeal, un îndemn la salvarea trecutului și a viitorului celorc are, prin munca și arta restauratorilor, vor putea învăța după manuscrise, cărți rare sau obiecte muzeale ale marilor personalități”, spune directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu.

Program de vizitare: marți – sâmbătă, în intervalul orar 10.00-18.00.

Totodată, cu acest prilej, va fi itinerată și cea de-a XII-a Ediție de postere a Asociației Conservatorilor și Restauratorilor din România.