3 noiembrie 2023 — Evenimente

Salonul Național de Artă Contemporană

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește ultima expoziție din cadrul Salonului Național de Artă Contemporană, care se desfășoară în mai multe galerii și muzee bucureștene.

Tema salonului este „Supraviețuire” și a oferit artiștilor participanți o largă arie de interpretare. Fiecare galerie a avut câte o subtemă, cea de la MNLR fiind „Pace și război”, înțeleasă ca pendulare între conflict și împăcare, nu numai ca o reflecție asupra situației politice actuale, dar și ca lupta interioară a artistului cu proprii demoni sau cu factori externi disturbatori. În cadrul expoziției sunt expuse opere de artă realizate în diverse tehnici: pictură, grafică, arte decorative, sculptură și multimedia ale artiștilor plastici care au răspuns apelului lansat de UAP, cât și ale artiștilor invitați, oferindu-se, astfel o imagine coerentă a diversității de forme de expresie ale artei contemporane românești.

Vernisajul va avea loc joi, 9 noiembrie 2023, la ora 18.00, iar expoziția va fi deschisă în perioada 9 noiembrie – 3 decembrie 2023 și va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.

Proiect realizat sub egida Ministerului Culturii și în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Curatori: Mădălina Mirea și Ruxandra Dreptu

Manager de proiect: Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici

Curator general: Ruxandra Dreptu, președintele Filialei Critică și Istoria Artei