29 martie 2023 — Evenimente

Școala din Livadă – lucrăm cu Natura! la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”

Duminică, 26 martie 2023, a avut loc în București al 7-lea eveniment educațional și ultimul în cadrul proiectului Școala din Livadă – lucrăm cu Natura!
Evenimentul s-a desfășurat în livada noastră de la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, iar tema acestei sesiuni educaționale a fost dedicată ,,Grădinilor comestibile comunitare și permaculturale”.

Am aflat ce este permacultura și cum ne ajută această practică pentru a trece la un mod de viață productiv, sănătos, îmbelșugat și în armonie cu toate ființele și cu natura din care facem parte.
Am colectat prima recoltă de compost semi-maturat, de unde am cules cu grijă râmele pentru a le reîntoarce în lada de compost la maturat. Am plantat în jardiniere semințe și răsaduri.
Ne-am reconectat conștienți și cu bucurie la sine și la ceilalți participanți, ca parte din comunitate.

Lorelei de la cofetăria din cartier Lorelicious.ro ne-a răsfățat cu rețete pentru hrană sănătoasă de origine vegetală, locală și de sezon, deloc sau foarte puțin procesată termic. Legumele pline de vitamine și minerale au fost achiziționate de la ferma bio&co, iar restul de ingrediente și condimente de la Magazin Zero Waste București. Pe toată durata proiectului am învățat cum să gătim rapid și sănătos, cum să ne hrănim conștient, în tihnă, care sunt vitaminele, nutrienții, mineralele pe care le asimilăm prin hrană locală și de sezon, de origine vegetală, fructe și legume imperfecte, cât mai natural crescute, cât mai puțin procesate, de sezon, cat mai puțin sau deloc ambalate, cu impact de mediu și etic cât mai mic.

Să ne vedem cu bine la următoarele evenimente din București și Buzău, organizate în cadrul proiectului ,,Școala din Livadă – lucrăm cu Natura! – o inițiativă educativă și practică,,, dedicată ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE ȘI ACCESIBILE, CARE DEZVOLTĂ LEGĂTURI SOCIALE, implementată de Livada Comunitară Mărțișor în parteneriat cu Amurtel Romania și Auchan RETAIL România.

Proiectul implică până la finalul anului, 100 beneficiari din București și Buzău – copii, părinți, cadre didactice, studenți, voluntari – și este finanțat de Fundația Auchan Franța.

Mulțumim tuturor participanților și partenerilor pentru susținere: Amurtel Romania, Auchan RETAIL România, Facultatea De Horticultura Bucuresti, Muzeul Naţional al Literaturii Române!
Mulțumim pentru fotografii lui Alex Busuioceanu!

#AlimentațieSănătoasăAccesibilă #LegăturiSociale
#GrădiniComunitare #OrașeReziliente
#ȘcoalaDinLivadă #LucrămCuNatura

Galerie Foto